Thursday, February 11, 2021

Almanac - Tsar (2016)

 


Όταν τα έσπασε ο Smolski με τον Peavy ήταν αναμενόμενο πως ο υπερπαραγωγικός ραλίστας θα ξεκινούσε δικιά του μπάντα με τους δικούς του όρους. Αξιοσημείωτο πως η συνεργασία ανάμεσα σε δύο τόσο κυρίαρχες μορφές κράτησε σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στους Rage κυκλοφορόντας κι επτά δίσκους.


Η τελευταία συνεργασία ως Lingua Mortis Orchestra μου άρεσε αρκετά, οπότε χάρηκα που τσίμπησε την Jeannette Marchewka (γυναικάρα με τα ούλα της) και καταχάρηκα όταν είδα τον Andy Franck των Brainstorm στη φωνή. Οι υπόλοιποι μουσικοί που πλαισιώνουν τη μπάντα, δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, οπότε θεώρησα πως ναι μεν έφτιαξε μπάντα ο Victor αλλά στην ουσία θα έχει αυτός το γενικό πρόσταγμα. Όλη η μουσική είναι Smolski συνθέσεις ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τους τραγουδιστές, αλλά σε ένα concept αλμπουμ με ιστορική θεματολογία, klein mein ποιος γράφει τους στίχους.


Κι εκεί που περίμενα ότι ο δίσκος θα έχει κομμάτια με εικοσάλεπτα κιθαριστικά σόλο (όπως ο Jack Black στο School of Rock), και θα βαρεθούμε τις ζωές μας, ο Victor με εκπλήσει ευχάριστα. Ο Λευκορώσος Ιαβέρης στο Tsar δίνει τη φυσική συνέχεια που θα είχαν οι Rage αν είχε μείνει ο Smolski, με προσεγμένο songwriting, ωραίες μπαμπάτσικες συνθέσεις κι ιστορική concept θεματολογία (Ιβάν ο 4ος και τέτοια) που εμείς οι μεταλλάδες, είμαστε από τη φύση μας ιστοριοδίφης, γουστάρουμε.


Το κομμάτι της συλλογής μου είναι διπλό διάφανο βινύλιο.

No comments:

Post a Comment