Friday, February 12, 2021

Manowar - Louder than Hell (1996)

 

Το album των τεράστιων Manowar με τον καλύτερο τίτλο και το καλύτερο εξώφυλο. Γουστάρω όταν ένας δίσκος δεν τιτλοφορείται από κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά o τίτλος χαρακτηρίζει την αύρα που εκπέμπουν τα κομμάτια και κρύβεται ανάμεσα στους στίχους καλώντας τον ακροατή να τον ανακαλύψει.


Το εξώφυλο (που ξεδιπλώνεται) με τον υπερμπρατσαρά Manowarrior να σπάει σιδερένια δεσμά κι αμόνια κατακτώντας το crown and the ring από τους ηττημένους εχθρούς του (λείπουν οι γκόμενες με τις βυζάρες αλλά anyway...)


Παρά το κράξιμο που έχει φάει αυτός ο δίσκος από fans (κυρίως) και μη, να γράψω κι εγώ δύο λόγια τα κομμάτια του επικού αριστουργήματος που κοσμεί τη συλλογή μου.


Return of the Warlord: Sequel του εναρκτήριου αιρετικού κομματιού του υπερέπους Into Glory Ride, που φέρνει ένα καινούργιο attitude στη μπάντα. Φουλ γκάζια στη Harley Davidson, sprit of freedom, σάπια πρώην πορνοστάρ γκόμενα να συνοδεύει από πίσω και Kiss My Ass If You Don't Like Me I Don't Care...


Brothers of Metal Part I: Origin story του Metal Warriors κομματιού από το προηγούμενο υπερέπος Triumph of Steel. Ανθεμική κομματάρα που ανατριχιάζει και τον τελευταίο ποζερά που αποκύρηξε τους Manowar μετά το τέταρτο τους αλμπουμ.


The Gods made Heavy Metal: Συνεχίζουν στη rock n roll διάθεση του δίσκου με ένα κομμάτι (δεν είναι το καλύτερό τους) αλλά full respects για τις ατελείωτες στιγμές ποζεριάς που μας χάρισαν επι σκηνής αδέρφια μας Manowariors από όλον τον κόσμο, στις live εκτελέσεις του κομματιού, εμπλουτίζοντας τη γαματοσύνη των Hell on Earth DVDs.


Courage: Μοναδική Power ballad από αυτές που μόνο ο DeMaio μπορεί να γράψει και να την απογειώσει η φωνή του Adams.


Number 1: Από τότε που κυκλοφόρησε ο δίσκος οι συνδρομές στα γυμναστήρια παγκοσμίως είχαν μία αύξηση 25%. Από προσωπική εμπειρία, είναι απόλυτο must στο soundtrack κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη αθλητή πριν πάει να ριχτεί στον αγωνιστικό στίβο και να μετατρέψει σε κιμά τα άσχημα μούτρα του αντιπάλου του.


Outlaw: Γρήγορη καθαρή Manowar σύνθεση που αν και ποτέ δεν με κέρδισε ένα μικρό sing along θα το ρίξω όποτε παίζει στα ηχεία μου.


King: Ο DeMaioς γουστάρει να γράφει στίχους που περιέχουν αυτούσιους τους τίτλους των προηγούμενων albums, τίτλους προηγούμενων κομματιών, διαιωνίζοντας το αστείο με τα Manowar lyrics generators.


Today is Good Day to Die: Σε αυτό το σχεδόν 10λεπτό κομμάτι βαρέθηκα πιο πολύ κι συναυλία Opeth. Δεν ξέρω αν την είδε Pink Floyd o Ινδιάνος, ή αν έγραφε μουσική υπόκρουση για στιγμή πριν τη μονομαχία δύο βάρβαρων σε ταινία επικής φαντασίας του Αγγελόπουλου, αλλά πραγματικά για τους ψυχαναγκαστικούς (σαν κι εμένα) που ποτέ δεν πατάνε skip σε ένα δίσκο αυτό το κομμάτι είναι μικρό μαρτύριο.


My Spirit Lives On: Κιθαριστικό instrumental σύνθεση που φωνάζει Karl Logan, αδιάφορη.


The Power: Συναυλίακη Manowar κομματάρα με την λέξη Power να επαναλαμβάνεται 25 φορές ενώ τη συναντούμε άλλες 18 φορές στο υπόλοιπο album.

No comments:

Post a Comment