Wednesday, December 14, 2022

Iced Earth - The Melancholy (1999)



 Αυτό το EP έπρεπε να κυκλοφορήσει για να τονιστεί το υπεργαμάτο κομμάτι Melancholy. Στην full length κυκλοφορία ήταν εγκλωβισμένο ανάμεσα στα έπη Burning Times, Disciples of the Lie και Watching over Me, οπότε κάποιοι μαμούχαλοι μπορεί να μην το πρόσεξαν.


Μία κατάθεση ψυχής από το Jon Schaffer για την τότε κατάσταση στην παγκόσμια μέταλ σκηνή (είναι αλληγορικό το κομμάτι). Το έτος 1999 οι Iced Earth (κανονικά) θα έπρεπε να έχουν ξεπεράσει σε φήμη και σεβασμό γατάκια σαν τους Metallica ή τους Maiden, να έχουν πατήσει παρθένες κορυφές και να ηγούνται το άρμα της heavy metal μουσικής. Πλην της Ελλάδας, ο υπόλοιπος πλανήτης δεν μπορούσε να καταλάβει το όραμα του Schaffer κι η λύπη γέμιζε τη ψυχή του.


For years I’ve tried to teach, But their eyes are empty

Empty too I have become, For them I must die

A sad and troubled race, An ungrateful troubled place


Εγώ τάσσομαι με τον Jon, αχάριστα μικρόψυχα κολλημένα στο παρελθόν μεταλλάκια. Ο άνθρωπος σας έδωσε ένα Stormrider, ένα Burnt Offerings, ένα Dark Saga κι οι Iced Earth να συνεχίζουν να θεωρούνται μικρομεσαία μπάντα. Να παλεύουν για αποφυγή υποβιβασμού και να ονειρεύονται έξοδο στο Conference μέσα από το Κύπελλο.


Αλλά ρε μουνιά, The Human Spirit cannot Die. O τεράστιος Schaffer never surrender (ουπς, λάθος μπάντα). 


But still, you push me to see, Something, I can never be


Μέσα στην καλά κρυμμένη αλληγορία, ο μάστορας τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Όσο κι αν δεν πήρε τη δόξα και το σεβασμό που δικαιωματικά του ανήκει, εκείνος θα δεν τα παρατάει. Η Παγωμένη Γη θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να παγώσει κι η κόλαση. Το όραμα του Jon δεν θα πεθάνει, θα ζει μέσα από τη μουσική του, θα υμνήσει τους κλασικούς μπαμπούλες, θα γράψει νέο εθνικό ύμνο για την Αμερική, Αρμαγεδδώνες, αίσχη που δεν ακούγονται και θα επιστρέψει στις δόξες με συμπαραστάτη τον Stu, μέχρι οι ψεκασμένες εμμονές του να τα γαμήσουν όλα.


I see the sadness in their eyes, Melancholy in their cries

No comments:

Post a Comment