Wednesday, February 10, 2021

Adramelch - Lights from Oblivion (2012)

 

Το Light from Oblivion είναι δώρο από καλο μου φίλο, ιταλικό power prog με όνομα για black/death μπάντα. Διπλό βινύλιο limited στις 525 κόπιες (το στρογγυλό 500 είναι για τους μαλλιάδες με τα καρφιά, εδώ είμαστε progressive), πόνημα του συμπαθητικού Gianluca Corona (όποιος τον γνώρισε όταν έπαιξε στα Up the Hammer).


Στην έρευνα μου που έκανα, πριν μάθω τους Adramelch, διαπίστωσα πως πρόκειται για την κλασσική ιστορία που την έχουμε δει τόσες φορές. Συγκρότημα με δίσκο επιτυχία στα 80s που στα καπάκια διαλύθηκε για να επανασυνδεθεί μετά από 15-30 χρόνια και να κυκλοφορεί albums ασταμάτητα. Το καινούργιο υλικό είναι πάντα πιο ώριμο, θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν, αλλά απευθύνεται σε ακροατήριο που ωρίμασε κι αυτό και δεν ζητά κόπιες του παρελθόντος. Γενικώς τις γουστάρω τέτοιες μπάντες.


Απαλλαγμένος από συγκρίσεις με το ιστορικό Irae Melanox, το Lights from Oblivion είναι δίσκος που τον ακούω άνετα στο repeat για πολλές ώρες χωρίς να κουράζει, γεμάτος με ευχάριστη μουσική πληροφορία, κοινωνικοπολιτικούς στίχους για εσωτερική αναζήτηση (είπαμε prog) και τον Gianluca να ζωγραφίζει με την ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα όπως ζωγράφιζε με την μπάλα ο συνονομάτός του ο Vialli με τη φανέλα της Juve.

No comments:

Post a Comment