Wednesday, February 10, 2021

Cirith Ungol - The Legacy (2017)

 

Frost and Fire (1981)

King of the Dead (1984)

One Foot in Hell (1986)

Paradise Lost (1991)

Live at the Country Club (1984)


Στα τέλη της δεκατίας του 70 μία ομάδα νεαρών μουσικών από την Καλιφόρνια μετά από μία σειρά ανίερων τελετών ήρθε σε επαφή με τις ανώτερες κοσμικές οντόντητες, τους θεούς του χάους, τον Arioch, τον Malak και τον Balan the Grim. Οι νεαροί μουσικοί ζήτησαν από τις οντότητες να τους χαρίσουν ατελείωτη δόξα κι επιτυχία στην καριέρα τους που μόλις ξεκινούσε και να τους προικίσουν με το χάρισμα κάθε αλμπουμ που κυκλοφορούν να περικλείεται από χαοτική επικομεταλλική γαματοσύνη. To αντάλλαγμα θα ήταν αιώνια πίστη στις δυνάμεις του χάους. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορική μπάντα Cirith Ungol.


Οι θεοί του χάους κράτησαν ένα μέρος της υπόσχεσης και τους χάρισαν ικανότητες να γράψουν απίστευτη μουσική που χαράσεται βαθιά στα μυαλά των ακροατών. Όσον αφορά όμως το πρώτο σκέλος της συμφωνίας και σαν γνωστά μουνόπανα που είναι, οι θεοί του χάους χαμόγελόντας σαρδόνια, καταδίκασαν τους Cirith Ungol σε ένα μόνιμο undergroun status και ποτέ δεν θα αγγίξουν τα μεγάλα σαλόνια της μεταλλικής show biz. (απόκρυφα γριμόρια αποκάλυψαν πως ο Arioch είχε τσαντιστεί πως διάλεξαν όνομα για τη μπάντα από βιβλίο του λάθος συγγραφέα).


Η σχέση που έχω με τους Cirith Ungol είναι υπερβολικά στενή, αφού όταν ξεκίνησα να τους ακούω στα φοιτητιτικά μου χρόνια, ήταν η περίοδος που έλιωνα και τη βιβλιογραφία του Michael Moorcock. Ο Elric, ο Corum κι ο Hawkmoon είχαν μπερδευτεί με Frost and Fire, Black Machine, Chaos Descends και Fallen Idols. Μαζί με τους υπόλοιπους νέρντουλες φίλους μου, ένας απίστευτος κόσμος φανταστικής σκοτεινής λογοτεχνίας και μουσικής είχε απλωθεί μπροστά μας. Τι κι αν δεν γαμούσαμε γκόμενες (νταξ, που και που κάτι γινόταν) γαμούσε ο Elric κι οι Cirith Ungol για εμάς κι είμασταν ευτυχισμένοι. Ύστερα ανακαλύψαμε και τους Hawkwind κι έδεσε το γλυκό.


Η Tapes Collection είναι limited στα 1500 κομμάτια.


Ο Tim Baker είναι ο Αιώνιος Πρόμαχος.

No comments:

Post a Comment