Wednesday, February 17, 2021

Beast in Black - Berserker (2017)

 

Αυτό το βινύλιο συγκαταλέγεται στις ψυχαναγκαστικές αγορές που οφείλω να κάνω για τις μπάντες που θα είδα ή θα δω live. Γνώριζα ότι η μπάντα είχε δημιουργηθεί από τον πρώην κιθαρίστα των - πιο Eurovision πεθαίνεις - Battle Beast που για κάποιο λόγο τα έσπασε μαζί τους, με δράμα στα μεσημεριανάδικα και Τατιάνες της Φιλανδίας.


Beast in Black λοιπόν, βάζω το βινύλιο στο φωνογράφο, αράζω στον καναπέ, περιμένω να εμφανιστεί η Δάφνη Μπόκοτα στην οθόνη, εγώ με το τηλέφωνο στο χέρι για να δώσω το δωδεκάρι στην Κύπρο. Τελικά αντί για δωδεκάρι δίνω γροθιά υψωμένη στον αέρα κι ένα hail στον Anton Kabanen γιατί ο δίσκος σπέρνει άσχημα. Φρέσκο Europower που βαράει από την αρχή μέχρι το τέλος, κολλητικές μελωδίες και catchy κομμάτια που έχουν ξεχάσει να γράφουν οι Edguy εδώ και χρόνια. Και το καρντάση ο Παπαδόπουλος στη φωνή, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.


Από στιχουργική θεματολογία, την επιλογή του να καταπιαστεί με το Berserk, την είδα αρχικά λίγο καχύποπτα. Επιτηδευμένο με εμπορικούς σκοπούς, αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως Moorckok, Tolkien, Lovecraft, Howard τους έχουμε ξεζουμίσει, οπότε ας πιάσουμε και τα manga/anime, why not?

No comments:

Post a Comment