Wednesday, February 17, 2021

Blind Guardian - This Storm (2019)

 

Αποφεύγω να ακούω μουσική από YouTube, spotify ή κατεβαστήρια. Όπως όταν ήμουν ακόμη έφηβος Heddigan, απολαμβάνω την προσμονή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου, να πιάσω το φυσικό format στα χέρια μου και να μετατραπώ σε Usain Bolt σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο κατοστάρι μεταξύ δισκάδικου και σπιτιού. Μετά από αυτή τη ανούσια εισαγωγή, επιτέλους το single για την νέα κυκλοφορία του ορχηστρικού project των Blind Guardian.


Είχα διαβάσει σε κριτικές και φόρα πως είναι σκέτη απογοήτευση, βαρετό κι άλλα τέτοια αποκαρδιωτικά. Μετά από αρκετές ακροάσεις στο repeat, μπορώ να πω πως Το This Storm δεν έχει καμία σχέση με την ως σήμερα Blind Guardian μουσική πέρα από τη φωνή του Kürsch (ο οποίος έχει δομήσει τόσες εναλλαγές στη φωνή του να κάνει πιο πολλές ντρίμπλες κι από τον Ronaldinho στις καλές του εποχές). Από το πρίσμα καθαρά της μουσικής βρήκα πολύ όμορφα και προσεγμένα τα θέματα που έγραψε ο Olbrich (ειδικά στο B side του single που είναι η instrumental version) κι η φωνή του Hansi είναι σαν το τυρί φέτα, πάει παντού και μαμάει.


Δεν είναι metal, όπως δεν θα είναι και η full length κυκλοφορία, αλλά αυτό που άκουσα με κέρδισε απόλυτα και δεν βλέπω τις μέρες να απολαύσω και την πλήρη δουλειά τους.


P.S. Αγαπητοί τσαντιρόγυφτοι της Nuclear Blast, κυκλοφορείτε πολυαναμενόμενο single σε μία από τις major μπάντες του label σας και το σαβουριάζετε σε μία θήκη ζελατίνα. Πόσο δύσκολη είναι μία χάρτινη γαμωθήκη για 7ιντσο με μία υποτυπώδη γαμωράχη, να μπορώ να τα εντοπίζω στη δισκοθήκη μου σαν άνθρωπος.

No comments:

Post a Comment