Thursday, February 25, 2021

Iron Fire - Among the Dead (2016)


Heavy metal αλμπουμάρα από τους Iron Fire σε κασέτα. Γιατί σε κασέτα; Why not? Αγαπώ και τιμώ όλα τα format κι όπως είδα το zombie apocalypse εξώφυλλο έκρινα πως το συγκεκριμένο άλμπουμ θέλει λίγο βρωμιά,  μυρωδιά καμένου καλωδίου και γράσο, οπότε... κασέτα.


Και ναι, δεν έκανα λάθος, από την εισαγωγή που με έβαλε στο Walking Dead κλίμα, ο πλανήτης έχει γίνει ένα τεράστιο πάρτι με ζωντανούς νεκρούς και μπαίνει η κομματάρα Among the Dead, βάζω το walkman στη ζώνη μου, ακουστικά στα αυτιά και το chainsaw στα χεριά να βγω να διαμελίσω ζόμπια. Το άλμπουμ δεν είναι concept (κρίμα), αλλά το πάρτι συνεχίζεται και στο Hammer of the Gods, αρχιδάτο heavy/power με μία επική σολάρα του Backarach στη μέση του τραγουδιού.


Πολύ δυνατά και τα Tornado of Sickness και The Last Survivor, που κοπανάνε άσχημα (γενικώς το άλμπουμ με κρατάει στην τσίτα σαν king size φραπεδούμπα). Το Higher Ground ρίχνει κάπως τους ρυθμούς, έχει ένα πιο "πάμε να ενωθούμε όλοι μαζί" χαρακτήρα, με το δυτικοευρωπαϊκό γηπεδικό ρεφρέν, το αγαπάω κι αυτό.


Καλύτερο κομμάτι του δίσκου (in my humble opinion) το Made to Suffer, με τις ριφάρες να κυριαρχούν, τον Steene να ερμηνεύει σαν μινώταυρος σε αρένα και φωτιά από ατσάλι να πέφτει από τον ουρανό. Για κλείσιμο, ωραία επιλογή να διασκευάσουν το For Whom the Bell Tolls, το καλύτερο Metallica κομμάτι, με μία πιο heavy προσέγγιση.


Ήταν το πρώτο άλμπουμ που άκουσα από τους Iron Fire και γούσταρα άσχημα. Σύγχρονο, φρέσκο, τσαμπουκαλεμένο metal που με έβαλε στο τρυπάκι να τους ψάξω περαιτέρω (τόσες φορές είδα το Thunderstorm στα ράφια των δισκάδικων, δεν άπλωσα το χέρι ο παπάρας να το αγοράσω).


Μοναδικό παράπονο από την Crime Records για εμάς τους λίγους περίεργους που αγοράζουμε (που και που) κασέτες, τυπώστε δύο τρεις γαμωσελίδες παραπάνω στο εσώφυλο της κασέτας, να μπουν κι οι στίχοι. Να έχουμε ένα όμορφο ολοκληρωμένο πακετάκι, να σας στηρίζουμε κι εμείς με τον οβολό μας.

No comments:

Post a Comment