Wednesday, October 27, 2021

Immortal - Blizzard Beasts (1997)

 

To cd του περιοδικού Metal Hammer, The Monsters of Rockwave Festival, ήταν μεγάλη αποκάλυψη για μένα. Με έμπασε στους φοβερούς Exhumation, τους Nightfall τους είχα ήδη υπόψιν και γνώρισα τη μαγική φωνή του Abbath (Attennsss, it’s too hot here...). To επικό χειμωνιάτικο black metal των Immortal είχε μπει για τα καλά στη ζωή μου και σιγά σιγά τα άλμπουμ τους κοσμούσαν τη συλλογή μου. Η αρχή έγινε με το Blizzard Beasts, το μεγαλύτερο μουσικό tribute στον χειμώνα που έγινε ποτέ.


Το Blizzard Beasts είναι το πιο μεστό Immortal άλμπουμ κι ας μην είναι το καλύτερό τους (δεν μπαίνει ούτε στα προσωπικά μου top 3). Είναι όμως αυτό που χαρακτηρίζει απόλυτα το ποιοι είναι. Τρεις χιονάνθρωποι με corpsepaint που γράφουν μουσική για τη μάχη ενάντια στο φως, μία μάχη που την έχουν χάσει πριν ακόμη ξεκινήσει. Κι αυτό τους τσαντίζει απίστευτα, αλλά είναι οι Immortal, οπότε ακόμη κι ως αιώνια χαμένοι θα βγουν να τα πουν, θα δηλώσουν παρών στο μουσικό στερέωμα της black metal σκηνής.


Το άλμπουμ έχει διάρκεια λιγότερη της μισής ώρας και τα περισσότερα κομμάτια διαρκούν κάτω από τρία λεπτά (τι διάολο, πανκ νομίζαν ότι παίζουν). Τα Blizzard Beasts και Battlefields είναι aggressive φάση, όπως αρμόζει στο σωστό τίμιο black που δεν κρύβεται πίσω από majestic μπουρμπουλήθρες. Αλλά το έπος είναι το Mountains of Might. Κυρίως γιατί άνοιξε λειτούργησε ως gateway για την πιο επική εκδοχή της μπάντας κάτι που ακολούθησαν σε όλα τα μετέπειτα άλμπουμ τους (ακόμη κι όταν χώρισαν τα τσανάκια τους ο Demonaz με τον μπαρμπαθ). 


Το Blizzard Beasts περιέχει το ολοκληρωμένο μουσικό πρωτόλειο υλικό πάνω στο οποίο πάτησαν κι εξέλιξαν αργότερα γράφοντας τα αθάνατα έπη που ακολούθησαν κι αυτό από μόνο του δίνει ιδιαίτερη αξία σε αυτό το άλμπουμ. Από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς, είναι δυνατός δίσκος, μικρός το δέμας σε διάρκεια αλλά βγάζει πολλά μαύρα γούστα στην ακρόαση.

No comments:

Post a Comment