Wednesday, October 20, 2021

Mind Assassin - The Pay Off (2015)

 

Είναι αρχή μου να στηρίζω διαφορετικά καταστήματα κι όχι μονίμως να ψάχνω την πιο φθηνή προσφορά, ώστε να διατηρείται ο εμπορικός πλουραλισμός και να καταπολεμάτε το μονοπώλιο. Θυμάμαι τις εποχές που αγοράζαμε blank CDs με τις οκάδες ώστε να γράψουμε τα ατελείωτα GBs από mp3 που κατεβάζαμε μανιωδώς. Η Κασετεμπορική στην Αιόλου ήταν ο μόνιμος προμηθευτής όλων των φίλων μου για CD-Rs, DVD-Rs, δισκέτες, zip drives, πλαστικές θήκες και συναφή προϊόντα. Εγώ ο σπασίκλας πήγαινα και ψώνιζα από τον ευγενικό κυριούλη που είχε το κατάστημα δίπλα, ήταν ένα κλικ πιο ακριβός από τις χοντρέλες της Κασετεμπορικής, αλλά γούσταρα ευγένεια, αρχοντικό στυλ και στήριξη του ανταγωνισμού.


Παρόμοια στάση κρατώ και στα διαδικτυακά και φυσικά δισκάδικα. Είναι δεδομένο ότι στις ιστοσελίδες της Nuclear Blast ή της Metal Blade βρίσκω τις mainstream κυκλοφορίες στις καλύτερες τιμές, αλλά πάντα θα κάνω γύρα και θα ψωνίσω κι από Steel Gallery, Alone Records, No Remorse, Sonic Age (ενδεικτικά αναφέρω κάποιες Ελληνικές επιχειρήσεις), τα bandcamps ή άλλες μικρές δισκογραφικές. Καλές οι πολυεθνικές που θα μου δίνουν 1-2 ευρώ την τιμή πιο κάτω, αλλά πάντα θα στηρίξω τα παλικάρια που μπαλάντζαρουν την επιχείρηση με την αγάπη τους για το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα.


Εκεί λοιπόν στην Alone Records, πήρε το μάτι μου ένα διπλό επτάϊντσο σε gatefold συσκευασία. Και γαμώ τις φάσεις σκέφτηκα, το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μιας κι είμαι τύπος που εκτιμώ τον πλουραλισμό στο φυσικό φορμάτ. 


Mind Assassin, δεν είχα ιδέα ποιοι είναι. Τους έψαξα κι είδα πως φωνή είναι ο Bob Mitchell, γνωστός heavy τραγουδιάρης, οπότε η underground ποιότητα είναι δεδομένη. Το τσίμπησα επιτόπου, limited edition σε 350 κόπιες, τίμιο EP με τέσσερα κομμάτια αγνού ανόθευτου heavy metal. Το Anger Rising είναι τεράστιος ύμνος, τίμιο heavy metal, γραμμένο από οπαδούς της μουσικής. Είναι από τα κομμάτια που απαντούν στην ερώτηση "έχεις φθάσει σχεδόν σαράντα κι ακόμη ακούς αυτή τη μουσικη;".

No comments:

Post a Comment