Wednesday, November 9, 2022

Majesty - Sons of a New Millenium (2006)

 

Έπειτα από το mind-blowing Reign in Glory είχα γίνει Majesty fanboy (για τους λάθος λόγους). Το να αποχτήσω το EP που θα προλόγιζε το επόμενο άλμπουμ ήταν θέμα αρχής. Κατέχω λοιπόν στη συλλογή μου, Majesty EP. Σπάνιο συλλεκτικό δισκάκι (άσχετα αν στο discogs υπάρχουν άνθρωποι που σε πληρώνουν για να το ξεφορτωθούν). 


Ο Tarek Maghary δίνει στους (αμέτρητους) οπαδούς του, το καινούργιο έπος Sons of a New Millennium, ο ύμνος της επανάστασης που φέρνει η απόλυτη True Metal μπάντα. 


We are the sons of a new millennium

Let the revolution begin

So watch - tonight the storm will come

And we are born again


Τα παιδιά της νέας χιλιετίας θα ηγηθούν της επανάστασης, θα φέρουν μπόρες και καταιγίδες κι όλοι θα αναγεννηθούμε. Πραγματικά, διαβάζει κανείς τους στίχους του Tarek? Αμφιβάλω αν ο ίδιος ο Tarek τους ρίχνει μία δεύτερη ανάγνωση.

Όχι ότι δεν υπάρχουν άπειρές μπάντες με απαράδεχτους στίχους. Από τα σκουπιδοlyrics theme των ούγκανων της Drakkar Records, στους αθέλητα κωμικούς στίχους των Majesty. Στην πρώτη κατηγορία, καλό είναι να φοράς - για τους τυπικούς λόγους - μία κουκούλα στο κεφάλι (ή ένα τούβλο καλύτερα). Αντιθέτως, στη δεύτερη κατηγορία ρίχνεις ένα χαμόγελο, υψώνεις γροθιά και συμμετέχεις γεμάτος πάθος στο guilty pleasure metal παραλήρημα.


Το EP περιέχει την ορχηστρική version του Guardians of the Dragon Grail, με μία πανέμορφη απλή μελωδία που βάζει κάτω ατελείωτες επικές fantasy μπαλάντες από συγκροτήματα με πολλαπλά ανώτερο status.


Dragon come over sea - we will fly eternally

Hear the anthem that we sing

We are children on the wing

Take me high to the sky - our spirit will prevail

We are guardians of the dragon grail


Η μουσική γαμάτη, αλλά οι στίχοι παραμένουν Majesty. Δεν νομίζω να χαλάει κανέναν οπαδό κάτι τέτοιο, η μπαντάρα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλουμε να μείνει αναλλοίωτη, αυθεντική και πιστή στην σταυροφορία (?) τους.

No comments:

Post a Comment