Friday, March 22, 2024

Dolmen Gate - Finis Imperii (2023)


 Για πολλά χρόνια ο συνδιασμός των λέξεων metal και Πορτογραλία έφερνε στο μυαλό μου απευθείας τους Moonspell. Άργησα να πάρω πρέφα πως στην Ιβηρική χερσόνησο τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για το αγνό επικό metal, παραδοσιακή χύτευση μετάλλων, μεσαιωνικές πανοπλίες και μπουκλωτές μιλφάρες.


Αφού διαπίστωσα πως πέρα από την παρέα του Ribeiro, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος να ανακαλύψω, δίνω βάση σε heavy συγκροτήματα από Πορτογαλία μεριά, έχοντας μία καλή προαίρεση απεναντί τους. Οι Dolmen Gate και το EP, Finis Imperii, ήταν safe επιλογή. Δύο κομμάτια επικού ήχου σύν μία όμορφη κιθαριστική - full μελαγχολία -  εισαγωγή. Τι μπορεί να πάει στραβά, απολύτως τίποτε. Το Rest in Flames και το Retribution δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αντίστοιχες δουλειές φτασμένων καλλιτεχνών του ιδιώματος.


Ιδιαίτερη μνοία στη φωνή της Ana (δεν γράφουν επίθετα στο bookletάκι της κασσέτας), που θυμίζει έντονα την χροιά της Vidonne. Γεγονός απόλυτα θετικό μιας και τρέφω τεράστια λατρεία για τις ερμηνείες της μακαρίτησας.


To tape ξεχειλίζει ατσάλι, είναι ιδανικό ορεκτικό για να μπει κάποιος σε mood "πάμε για ολονύκτιο Battlelore session". Όχι Hero Quest ή DnD ή κάτι άλλο. Με Dolmen Gate, γουστάρεις το φοβερό fantasy strategy επιτραπέζιο, Battlelore.


Dolme Gate, επικό heavy metal, επιτραπέζια παιχνίδια κι η ζωή γίνεται πολύ όμορφη.


Calling my troops for my throne chariot

Despoil and burning, the enemy in hell shall rot

No comments:

Post a Comment