Friday, April 12, 2024

Immortal - At the Heart of Winter (1999)



 


Όταν ξεκίνησα να ακούω τη σατανιασμένη μουσική του heavy metal, με τους άπλυτους μαλλιάδες που χτυπιούνται σε ανίερους ρυθμούς, ποτέ δεν περίμενα πόσο θα γοητευθώ από το παγωμένο έρεβος μίας μπάντας από το Bergen. Η εξωτική πόλη της Νορβηγίας στην οποία βασίζεται ιστορικά το μυθικό Arendelle από την επιτυχημένη ταινία της Disney Frozen. 


Με δεδομένο το παραπάνω fact, ανακαλύπτω ένα ακόμη δυνατό bonding που έχω με την αξιολάτρευτη κόρη μου. Η αγαπημένη της Disney ταινία με τις ηρωίδες Elsa κι Anna, έχουν κοινή καταγωγή με την αγαπημένη black metal μπάντα του μπαμπά και τους ήρωες Demonaz κι Abbath. Η ζωή ακολουθεί την τέχνη και το At the Heart of Winter έρχεται να το επιβεβαιώσει.


Κομβικός δίσκος το At the Heart of Winter που έφερε το black metal σε άλλο επίπεδο. Επικό, σκοτεινό, heavy, παγωμένο, η φωνή του Abbath να στοιχειώνει τα όνειρά μας κι οι στίχοι του Demonaz να προσφέρουν ατελείωτο κολασμένο πόνο.


Blacker and blacker blinded by shades from centuries behind shadows of a dark that used to be under heavy winters reign...


Έξι black metal αθάνατα έπη που εξυμνούν το αιώνιο ψύχος, το πυκνό σκοτάδι, μυστικισμός και πόλεμος ενάντια στις δυνάμεις του φωτός. Μία δισκάρα που δεν υστερεί πουθενά, ένα αιώνιο έπος που έδωσε στους Immortal την καλλιτεχνική αθανασία. Αδιανόητη παραγωγή από τον mastermind των Hypocrisy, Peter Tägtgren, ένας ήχος που δύσκολα επαναλήφθηκε στο συγκεκριμένο genre.


Ιδιαίτερη μνεία στο απίστευτο εξώφυλλο έμπνευσης Jean-Pascal Fournier, μία αριστουργηματική τοποθεσία που κάθε RPGας θα ήθελε να εξερευνήσει σε κάποιο νυχτερινό pen and paper quest. Last but not least της ατελείωτης γαματοσύνης του At the Heart of Winter, η απόλυτη εμπειρία στο booklet που απολαμβάνεις την ανάγνωση των στίχων και παίρνεις ταυτόχρονα μάτι τα πατσοκοίλια του Abbath.

No comments:

Post a Comment