Monday, April 8, 2024

Rhapsody - Symphony of Enchanted Lands (1998)


 Η φυσική συνέχεια του Legendary Tales, μία συνταγή που εκείνη την εποχή ακόμη δεν είχε μεστώσει στις συνειδήσεις μας. Ο Warrior of Ice κραδαίνοντας το σμαραγδένιο σπαθί σε νέες περιπέτειες στον κόσμο των Enchanted Lands.


Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τον σεισμό που προκάλεσαν οι Rhapsody με τις δύο (κυρίως) πρώτες κυκλοφορίες κι η μουσική τους έχει καλογεράσει σαν fit βορειοΕυρωπαία μιλφάρα που με τη γλύκα της ξελογιάζει τεκνά και τα ξεπατώνει στο κρεβάτι.


Το άλμπουμ περιέχει τεράστια κομμάτια που έδωσαν το απαραίτητο diversity στο power metal που είχε αρχίζει να εγκλωβίζεται σε μανιέρες. Emerald Sword, Riding the Winds of Eternity, The Dark Tower of Abyss, Wisdom of the Kings δένουν την μοναδική αναγεννησιακή ηλεκτρική κιθάρα του καTurilli με συγκλονιστικά βιμπράτα χορωδιακά ρεφρέν. Οι δικασιές του Καρμπονάρα με το ηχητικό χαλί των πλήκτρων του Σταροπόλι, ανοίγουν τις πύλες για μαγικό ταξίδι σε περιπετειώδεις fantasy κόσμους. Ένα ταξίδι που όλοι όσοι ασπαζόμαστε αυτή την κουλτούρα, έχουμε ταξιδέψει άπειρες φορές, μέσα από βιβλία, ταινίες, videogames, επιτραπέζια παιχνίδια και heavy metal μουσική. Ένα ταξίδι που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, όσο ζούμε και πέρα από αυτή τη ζωή (ναι ρε μουνιά, θα παίζω DnD ακόμη και στην μεταθανάτιο ζωή).


Στο δεύτερο masterpiece των Rhapsody ο Lione ξεδιπλώνει το θεατρικό ταλέντο της φωνής του, σε κομμάτια όπως το Eternal Glory που στα 7μιση λεπτά που διαρκεί το λιοντάρι θα καλπάσει, θα βρυχηθεί αλλά θα δώσει έντονο συναίσθημα ώσπου θα κλάψουν ακόμη κι οι πιο σκληροί καριόληδες.


Όπως σε κάθε άλμπουμ των Rhapsody, πρέπει να υπάρχει επικό μακροσκελές κλείσιμο με κομμάτι άνω των δέκα λεπτών, με απαγγελίες, μπόλικη Hollywood ορχήστρα και κινηματογραφική δομή. Φθάνουμε στην κλιμάκωση της ιστορίας, θα γίνει της πουτάνας, τελική μάχη (μέχρι την επόμενη τελική). Οι πιστοί ακόλουθοι της μπάντας, του fantasy κι όλη τη μαγεία που πρεσβεύει η συνομοταξία μας, υψώνουμε τα ποτήρια μας στο όνομα του Tyr που έφερε τους Ιταλούς πρωτεργάτες του συμφωνικού power metal στις ζωές μας.

No comments:

Post a Comment