Friday, May 17, 2024

Iced Earth - A Narrative Soundscape (2022)


 Από τα σημαντικότερα relics της συλλογής μου, ένας οργασμός καλαισθησίας κι υψηλής τέχνης, το ultimate celebration μίας πολυαγαπημένης μπάντας.


O Jon Schaffer είχε την έμπνευση να κυκλοφορήσει έναν επικό τόμο που θα αποδώσει όλο το visual art που συνοδεύει τις μουσικές κυκλοφορίες του, για πάνω από 3 δεκαετίες. Inkmasters όπως Todd McFarlane, o Travis Smith κι ο Jim Balent παρελαύνουν στις σελίδες του ιερού τόμου. Η εικαστική τέχνη συναντά την σκληρή ποίηση με στίχους που δίνει στην ανθρωπότητα ο τεράστιος Jon, μέσα από τις φοβερές μπάντες του. Iced Earth, Sons of Liberty, Demons and Wizards, Purgatory, οχήματα που ταξίδεψαν εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτεινό όραμα του Schaffer.


Φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες πρώην και νυν, καταθέτουν κι εκείνοι τη δική τους μαρτυρία. Έθεσαν κι αυτοί τον λίθο τους στο Φαραωνικό μεγαλούργημα. Είχαν την ευλογία να δημιουργήσουν δίπλα σε έναν άνθρωπο φαινόμενο, να γίνουν μάρτυρες το πως μπορεί να γεννηθεί φως μέσα από το σκοτάδι.


Η αξία του πολύτιμου τόμου εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα επίπεδα με την συνοδεία του CD που περιέχει το Narrative Soundscape. Επικά αριστουργήματα από όλη την Iced Earth δισκογραφία, μουσικά προσαρμοσμένα για μορφή απαγγελίας. Ο ίδιος ο Jon Schaffer, ως σύγχρονος σκοτεινός Ραψωδός, απαγγέλει πανίσχυρους στίχους που ακόμη και το πιο εξωπραγματικό γριμόριο δεν θα μπορούσε να περιέχει.


Ελάχιστοι θνητοί μπορούν να μιλήσουν για Wicked Words And Epic Tales. Κι ο Jon Schaffer δεν είναι ένας από αυτούς, έχει εξασφαλίσει το απόλυτο επίτευγμα της αθανασίας.

No comments:

Post a Comment