Friday, June 14, 2024

Nocturnal Rites - In a Time of Blood and Fire (1995)


 Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που οι Blind Guardian δεν υπήρξαν ποτέ, οι Nocturnal Rites θα μπορούσαν να έχουν τον βαρύτιμο τίτλο "αγαπημένη metal μπάντα". Τίμιοι στρατιώτες του high fantasy power metal με χρυσό σερί δίσκων που πολύ λίγες μπάντες μπορούν να καυχηθούν.


Παρόμοιας συνταγής ντεμπούτο με τους Guardian, το In a Time of Blood and Fire είναι τεράστια δισκάρα που όμως δεν αποκαλύπτει πλήρως το full potential των Σουηδών. Όπως οι Guardian έγραψαν το αθάνατο Majesty, οι Rites έδωσαν στους διψασμένους για μέταλ νέρντουλες το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ. Κι επειδή σε ένα DnD session δεν μπορείς να παίζεις σε λούπα ένα μόνο κομμάτι, οι Nocturnal Rites έγραψαν άλλα οκτώ μικρότερα έπη για να υπάρχει sword n sorcery ποικιλία.


Αναμφισβήτητα η παραγωγή μαστίζεται από υποβόσκουσα αγουρίλα, λιγότερες μελωδίες από τις επόμενες απίστευτες δουλειές που θα ακολουθήσουν κι ο έμπειρος Anders Zackrisson έχει μία (κάπως) φλατ προσέγγιση στις φωνητικές γραμμές (το οποίο θα αλλάξει στη συνέχεια), αλλά τίποτε από αυτά δεν αφαιρεί την αξία των κομματιών του άλμπουμ. Τα Sword of Steel, Lay of Ennui και το νοσταλγικό Dragonisle το αποδεικνύουν περίτρανα.


Κι όπως οι Guardian ξεχωρίζουν από την power metal υπερπροσφορά, για τη μοναδική φωνή του Hansi Kürsch και τις κιθάρες του André Olbrich, οι Nocturnal Rites δημιούργησαν unique trademark μουσικά μοτίβα. Απολαυστικός δίσκος το In a Time of Blood and Fire, ιδανική έναρξη για μία μπάντα που έγραψε ιστορία στο ορθόδοξο ποιοτικό Ευρωπαϊκό power metal.


Το βινύλιο της συλλογής μου είναι η επανέκδοση της Jolly Roger κι είναι τόσο ωραίο, δισκογραφικές να ζωντανεύουν ξανά τέτοιους ιστορικούς δυσεύρετους δίσκους.


Sword of steel must be held up high, Somber shades of death we ride …

No comments:

Post a Comment