Monday, July 1, 2024

Titan Force - Titan Force (1989)


Με τον καιρό ανέπτυξα μία ιδιαίτερη σχέση με τη φωνή του Harry Conklin. Είμαι εθισμένος στην χαρακτηριστική χροιά του, στις ψιλές νότες που πιάνει χωρίς να τσιρίζει κι έναν ιδιόμορφο λυρισμό στις χαμηλές που καταπραΰνει τον εσωτερικό μου κόσμο. 


Η γνωριμία έγινε μέσα από τους Jag Panzer δίσκους με το The Fourth Judgement να αγγίζει δυσθεώρητα επίπεδα φωνητικής γαματοσύνης. Αλλά όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά και τις σοκολάτες, δεν μπορείς να παραμείνεις μόνο σε ένα είδος. Αγαπάμε την Ίον Γάλακτος αλλά δεν γίνεται να μην προχωρήσεις και στην 3 Bit Παυλίδης (η καλύτερη σοκολάτα ever).


Από τις διάφορες μπάντες που έχει κρατήσει μικρόφωνο ο Conklin, στους Titan Force ξεδιπλώνει απόλυτα τη μπαλάρα που μπορεί να παίξει ο γίγαντας. Οι Panzer θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει τη φάση και με τον Γαρδούμπα αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά στo εγχείρημα των αδερφών Flores ο Tyrant έφερε το μαγικό δέσιμο που έδωσε το ποιοτικό άλμα στους Titan Force να μην είναι ακόμη μία underground 80s heavy metal μπάντα που θα τη γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το χώρο. 


Η επιβλητική παρουσία του Τυράνου ξεφλώρεψε τους πιτσιρικάδες από το Κολοράντο κι έχουμε αθάνατα US Power Metal διαμάντια σαν το Blaze of Glory, το Master of Disguise και το New Age Rebels (τι απίστευτη heavy κομματάρα παίζουν οι πούστηδες).


Το πρώτο full length των Titan Force είναι αγαπημένο βινύλιο (κόκκινο χρώμα παρακαλώ, γιατί οι Τιτάνες του μέταλ και του ποδοσφαίρου φοράνε κόκκινα), reissue από τη High Roller.

No comments:

Post a Comment