Monday, September 16, 2024

Drakon Ho Megas - Drakon Ho Megas (2021)


 Από την ημέρα που γεννήθηκα μου έχουν πρήξει τα παπάρια με την έλευση του αντίχριστου. Χριστιανοταλιμπανικές οργανώσεις που διαφεντεύουν την έρημη τη χώρα, η κραταιά ορθόδοξη εκκλησία κι οι βλαμμένοι του παλαιού ημερολογίου, εδώ και δεκαετίες δίνουν προβλέψεις για το πότε τα εσχατολογικά χρόνια της Αποκάλυψης θα λάβουν χώρα.


Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά καιρούς διάφοροι διάσημοι πολιτικοί κι επιχειρηματίες έχουν πάρει το βάφτισμα του θηρίου. Οπότε η αναμονή ήταν πως όταν θα φθάσουν στο 33ο τους έτος θα ξεκίναγε το χάος, πουτάνα όλα, διωγμοί χριστιανών και φύγαμε για το βουνό. Προφανώς όλοι οι επίδοξοι Damien Thorn ήταν άντρες γιατί ο μισογυνισμός όλων αυτών των θρησκόληπτων ηλίθιων δεν τους αφήνει να φανταστούν ένα τέτοιο γαμηστερό ηγέτη γένους θηλυκού. Επίσης προφανώς, καμία από τις κατά καιρούς 'προφητείες' δεν εκπληρώθηκε ποτέ και μονίμως μένουν με το πουλί στο χέρι, προσδοκώντας την επόμενη βλακεία με την οποία θα ορίσουν τις μίζερες ζωές τους.


Δεν γνωρίζουν όμως πως ο αντίχριστος όντως ήρθε και δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Είναι μπάντα, είναι από την Αθήνα, διδάσκει τις σκοτεινές διδαχές του στα Ελληνικά κι έχει το όνομα Drakon Ho Megas. Ένα βάναυσα εντυπωσιακό black metal συγκρότημα που συγκλονίζει με το ντεμπούτο του, χωρίς να μιζεριάζει ή να σπάει νεύρα με αποκρουστικό θόρυβο.


Πολύ σκοτεινότερο από κάτι τελειωμένους corpsepaintάδες του βορρά, με χρήση Ελληνικής γλώσσας, στίχους που σχίζουν ψυχές και απόκοσμα κιθαριστικά θέματα που γουστάρεις να τα ακούς (σαν μία καλή horror ταινία με αποκρυφιστική θεματολογία).


Εξαιρετικό black metal της τεράστιας Ελληνικής σκηνής που δίνει μία φρεσκάδα στο ταλαιπωρημένο ιδίωμα και δείχνει το σωστό δρόμο, αφενός για την έλευση του αντίχριστου κι αφετέρου για το σωστό μουσικό προσανατολισμό των νέων σκοτεινών συγκροτημάτων.

No comments:

Post a Comment