Monday, October 7, 2024

AC/DC - For Those About to Rock We Salute You (1981)


 Έχεις κυκλοφορήσει τον καλύτερο rock δίσκο όλων των εποχών, έχεις γράψει ιστορία που αρκεί να περιοδεύεις για τα επόμενα 40 χρόνια γεμίζοντας αρένες με αφιονισμένο κόσμο για την μουσική σου κι αντί να κωλοκαθίσεις στην εξασφαλισμένη επιτυχία, λες "πάμε μία ακόμη δισκάρα".


Κι ανοίγεις με ένα θρυλικό κομμάτι που όλες οι μπάντες θα το έβαζαν στο κλείσιμο του άλμπουμ, AC/DC αρχιδάτη λογική γαρ.


Πέρα από το υπερκλασσικό εναρκτήριο ομότιτλο, το άλμπουμ είναι γεμάτο AC/DC αντικείμενα πόθου. Το Let's Get it Up που έγινε και single (διαφωνώ, το Snowballed είναι πιο αντιπροσωπευτικό), το - θα σε πάρει ο διάολος και θα γουστάρεις - Evil Walks, το προσωπικό αγαπημένο Night of the Long Knives για να θυμούνται οι φασίστες την παράνοια του ηγέτη τους και το (RPG rock και στα αρχίδια μου όσοι διαφωνούν) Spellbound.


Μετά την σαγηνευτική μαυρίλα του Back in Black, στο For Those About to Rock We Salute You αγάπησα την feeling good διάθεση που όφειλαν στην παγκόσμια AC/DC κοινότητα. Το χαρισματικό performing του Brian Johnson δίνει χαρμόσυνο μήνυμα πως θα υπάρξει συνέχεια στη θρυλική πορεία του τεράστιου συγκροτήματος που άλλαξε συθέμελα την πορεία της παγκόσμιας μουσικής.

No comments:

Post a Comment