Thursday, February 18, 2021

Arch Matheos - Winter Ethereal (2019)

 


Με τους Fates Warning δεν έχω πολύ σχέση, αφού τους άφησα από τότε που ξύπνησαν τον φρουρό. Πάραυτα, τους μουσικούς που πέρασαν από τη μπάντα τους σέβομαι αφού τους έχω συναντήσει αρκετές φορές σε άλλα μουσικά projects κι εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά τους. Όπως και να έχει το θέμα, διάβαζα πριν από λίγο καιρό το παρακάτω review

https://www.forgotten-scroll.net/metal- ... -ethereal/

και σκέφτομαι - καλά τα λέει ο μπάρμπας, τίμιος. Ψήθηκα λοιπόν και πρόσθεσα στην επόμενη τότε παραγγελία μου το Winter Ethereal. Ύστερα από τις πρώτες ακροάσεις οι ισχυρισμοί του review επιβεβαιώθηκαν ακόμη περισσότερο. Τρομερός δίσκος, από εκείνους που η διάρκεια 1 ώρας και 8 λεπτών δεν είναι αρκετή.


Οι John Arch και Jim Matheos αποδίδουν στο έπακρο το πεμπτουσιώδες τετράπτυχο της μουσικής, δηλαδή ρυθμική ηχητική πληροφορία - επικοινωνία - δημιουργία συναισθημάτων - διάθεση επανάληψης. Μάζεψαν κι όλα τα απανταχού μέλη της οικογένεια Fates Warning, έφεραν και τις μορφάρες από το χώρο του τεχνικού thrash, θα έκαναν και κανένα μπάρμπεκιου με μπιφτεκάρες και κρασιά, κι έβγαλαν την απίστευτη δισκάρα που δε λέει να ξεκολλήσει από το CD player μου.

No comments:

Post a Comment