Wednesday, February 17, 2021

Rage - Black in Mind (1995)

 




Μπορεί το End of All Days να είναι ο αγαπημένος μου Rage δίσκος, το Black in Mind είναι σίγουρα (κατ'εμέ) ο πιο ολοκληρωμένος. H νοσταλγική speed/power era έχει δώσει οριστικά τη θέση της σε heavy καταστάσεις, οι τσιρίδες του Peavy μας έχουν αφήσει χρόνους, συνθετικά ο Wagner δίνει χώρο στους αδελφούς Ευθυμιάδηδες και στιχουργικά δίνει πόνο (διαχρονικά το πιο δυνατό σημείο των Rage).


Μόνο το εναρκτήριο Black in Mind και το έπος In a Nameless Time αρκούσαν να με ανατινάξουν, αλλά οι bloody bastards, που λένε κι οι Ιρλανδοί, κατεβάζουν στο γήπεδο τη μία κομματάρα μετά την άλλη. Ριφάρες, γρυλίσματα, ατμόσφαιρα, τύμπανα, συναίσθημα, εναλλαγές, cover art από Marschall, της πουτάνας γίνεται στο Black in Mind, σχεδόν 70 λεπτά δίσκος και δεν έχει δευτερόλεπτο αδύναμης στιγμής.


Το κομμάτι της συλλογής μου είναι η 20th Anniversary με bonus track το δυνατό Chase και bonus CD με demos, acoustic κι ακυκλοφόρητα κομμάτια της εποχής που δεικνύουν τι οργιαστική δημιουργικότητα είχε ο Peavy εκείνα τα χρόνια.


No comments:

Post a Comment