Friday, February 5, 2021

Circle II Circle - Watching in Silence (2003)



Το 2001 οι Savatage κυκλοφορούν τον τελευταίο τους δίσκος, κι ο Χοντρός με τον αείμνηστο Paul O’Neil το κλείνουν το μαγαζί. Κίνηση καθαρά εμπορική αφού από ότι φαίνεται το να τραγουδούν τα κάλαντα στο Broadway έχει πολύ χρήμα. Επειδή όμως τα μέλη των Savatage είχαν πολύ ακόμη μουσική να δώσουν, άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα υποκαταστήματα με πρώτο και καλύτερο τους Circle II Circle.

Το Watching in Silence θα ήταν το επόμενο Savatage άλμπουμ, με τον Stevens στα φωνητικά, αφού όλες οι συνθέσεις έχουν γραφτεί από Oliva/Caffrey/Stevens (συμμετέχει κι ο άλλος αείμνστος LaPorte). Το Watching in Silence είναι το 9 χρόνια μικρότερο αδερφάκι του Handful of Rain, με διαφορετικό επίθετο αλλά που έχει όλα τα όμορφα Savatage χαρακτηριστικά και στέκεται περήφανα στην ιστορία που χάραξαν τα αδέρφια Oliva (κι εδώ αείμνηστος).

Η digipack έκδοση της AFM που έχω, είναι από τα ομορφότερα CDs της συλλογής μου. Οι δισκογραφικές εταιρείες πρέπει να καταλάβουν πως όταν ζητούν 15-20 ευρώ για ένα CD, πρέπει να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης φυσικής υπόστασης που θα χαίρεσαι να το συλλέξεις, κι όχι booklet με χαρτί εφημερίδας, χωρίς στίχους και artwork φτιαγμένο στο MS Paint.

No comments:

Post a Comment