Friday, February 5, 2021

Asphyx - Incoming Death (2016)

 

Deathας δεν είμαι σε καμία περίπτωση, στη συλλογή μου δεν κατέχω ούτε καν τα κλασσικά του ιδιώματος. Παρόλαυτα δεν το απορρίπτω σαν μουσική, κι όταν πρόκειται να πάω σε συναυλία όπου θα παίξει κάποια death μπάντα, θα τσιμπήσω κάποιο CD τους. Στο Redemption festival του 2018 με headliners τους Primordial, θα έπαιζαν κι οι Asphyx, οπότε πήγα κι αγόρασα πράμα από όλες τις μπάντες θα έβλεπα live και δεν είχα επαφή.


Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Asphyx παίζουν Death Doom. Προσοχή, δεν είναι το ίδιο με το Doomdeath (κάτι σαν το ΚΚΕ Μ-Λ και Μ-Λ ΚΚΕ). Μετά από αρκετές ακροάσεις, δυσκολεύτηκα να βρω τα Doom στοιχεία στο album. To μόνο που βρήκα ήταν στο βιβλιαράκι, στο Hail section, αναφέρουν καμιά 50αριά death-thrash μπάντες και τους Candlemass.


To Incoming Death δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά ένας old school death δίσκος με μοντέρνα παραγωγή, στίχους πολύ ενδιαφέρον για όσους τη βρίσκουν με morbid ιστορίες και κομματάρες για όλο τον κόσμο όπως το The Grand Denial, το Forerunners of the Apocalypse και το The Feeder.

No comments:

Post a Comment