Saturday, March 6, 2021

Blind Guardian - The Forgotten Tales (1996)

 

Μετά την κυκλοφορία του Imaginations, τo μεγαλείο των βάρδων είχε γίνει υπαρκτή πραγματικότητα κι η μπάντα (κι οι βαμμένοι οπαδοί τους) δεν είχαν να αποδείξουν σε κανέναν τίποτε. Κι όμως κάποιες φορές δεν αρκεί να πάρεις το νταμπλ για να κλείσεις στόματα, πρέπει να τους ρίξεις και τέσσερα στην έδρα τους δείχνοντας το όνομα σου στη φανέλα. Κι αυτό έπραξαν οι Guardian με το Forgotten Tales. Κυκλοφόρησαν το καλύτερο cover/compilation/κανείςδενξέρει άλμπουμ στην ιστορία της metal μουσικής. 


Το σχέδιο ήταν απλό. Μετά το ολονύκτιο Middle Earth role playing session (έχουμε να γράψουμε και το Nightfall), μαζεύτηκε η μπάντα κι είπε "θα πάρουμε ύμνους από τα μεγαθήρια της ροκ σκηνής που γουστάρουμε, και θα τους διασκευάσουμε, θα πάμε τα τραγούδια πέντε επίπεδα πιο πάνω, το έχουμε". Κι αυτό έγινε, Queen, Μιχαλάκη Oldfield, Chordettes, Uriah Heep υποκλιθείτε στον Τυφλό Φρουρό, bow to your master. Beach Boys αφήστε τις παραλίες και μελετήστε τους βάρδους που έδωσαν στο Surfin' USA έξτρα πόντους μουσικής τελειότητας. Μαζί με ακουστικές και orchestral versions κάποιων κλασσικών λυρικών Guardian σούπερ επών, γεμίζει αυτό το άλμπουμ.


Από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα compilation άλμπουμ έχει τόση δύναμη, τόση βαρύτητα που μπορεί να σταθεί περήφανα δίπλα στις legendary full length κυκλοφορίες της μπάντας.

No comments:

Post a Comment