Sunday, March 7, 2021

Iron Savior - Skycrest (2020)

 

Νέο Iron Savior με φανταστικό εξώφυλλο, καινούργια τέρμα γκάζια heavy metal μουσική, ξέρω τι πρέπει να κάνω. Φεύγει online παραγγελία για βινύλιο και μετράω τις μέρες μέχρι να καταφθάσει. Το συγκρότημα που στο λεξικό της Οξφόρδης πρέπει να βάλλουν το όνομά τους δίπλα στο λήμμα "εγγυημένη ποιότητα".


Βάζω το βινύλιο που στο χρώμα χρυσό μοιάζει σαν ολυμπιακό μετάλλιο γίγας, κι η εισαγωγή The Guardian φέρει αναμνήσεις από το παρελθόν (και δάκρυα στα μάτια). Back to the roots κι αύρα από τα πρώτα Savior άλμπουμ. To εισαγωγικό Skycrest, ναι μεν είχε νοσταλγίλα, αλλά ήταν κάπως... soft (χωρίς να είναι κακό κομμάτι). Αλλά στο Our Time has Come, διορθώνουν τα πράγματα. Το κομμάτι είναι σαν να ξεπήδησε από το Unification κι εκτοξεύει, σαν δεύτερος Voltron, spinning laser blades. 


H τριπλέτα που ακολουθεί Hellbreaker, Souleater και Welcome to the New World είναι σεμινάριο heavy metal. Θα έπρεπε να μπει σαν εκπαιδευτικό υλικό στα μουσικά πανεπιστήμια, στο μάθημα Βαρέα Μέταλλα ΙΙ. Με μουσικοστιχουργικές επιτηδευμένες αναφορές στους Judas Priest, τιμούν το παρελθόν και προσυπογράφουν το μέλλον. 


Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη, οι Iron Savior έγραψαν κομματάρα για το σύμπαν του Highlander και των υπόλοιπων Immortals, με το There can be only One. Queen, τον είχατε το χρόνο σας, ήρθε η ώρα για την εκθρόνιση στο franchise. Επίσης δόθηκε συγγραφικός χώρος στον μπασίστα Jans Eckert που έφερε το Ease Your Pain (και πολύ καλά έκανε) μία power μπαλάντα με τον ίδιο να τραγουδάει (έχει φωνή ο μπαγάσας). End of the Rainbow, το τετριμμένο Savior κομμάτι που έχω ακούσει τόσες φορές μέσα στη δισκογραφία τους, αλλά δεν θα βαρεθώ ποτέ. Εξαιρετικό κλείσιμο με το Ode to the Brave, απλά το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.


Εξαιρετικό άλμπουμ από τους αειθαλής σωτήρες της μέταλ μουσικής.

No comments:

Post a Comment