Monday, April 19, 2021

Kreator - Terrible Certainty (1987)


Για αρχή να πω για το εξαιρετικό εξώφυλλο του Terrible Certainty. Ο Thundercat της καρδιάς μας, ο Panthro (ok, δεν είναι αυτός αλλά who gives a fecking shit) στο βάθος του δρόμου με τους σκελετασμιένους εκπροσώπους των κοσμικών εξουσιών. Κι ο τίτλος γλωσοδέτης όπως πρέπει να έχουν τέτοια thrash διαμάντια. 


Η πρώιμη περίοδος των Kreator δεν είναι η αγαπημένη μου, θεωρώ πως έπρεπε να φθάσουν τριάντα χρονών για να μάθουν να παίζουν μουσική αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι στα τέσσερα πρώτα άλμπουμ βγάζουν οργή, thrashaτη κάβλα, τσαμπουκά κι ατελείωτο πόνο. Όμως σε επίπεδο συνθέσεων γίνονται πολύ καλύτεροι στα 90s κι έπειτα. Σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τα γούστα που βγάζω όταν βάζω να παίζει τέτοια CDάρα. Storming with Menace, Toxic Grace, Terrible Certainty, aggressive ύμνοι που διαλύουν το σύμπαν, το αμφισβητούν κι ύστερα έρχονται για να το ξαναχτίσουν (και να το ξαναμφισβητήσουν).


Το Terrible Certainty είναι από τα άλμπουμ που μπαίνει για να το απολαύσω. Ούτε να το κρίνω, ούτε για να βρω λεπτομέρειες να με χαλάσουν, ούτε τίποτε από τις προσφιλείς συνήθειες των μεταλλάδων. Αναγνωρίζω πότε γράφτηκαν οι συνθέσεις, από ποιους και για ποιο σκοπό. Κι αυτό αρκεί, μπαίνει στο player κι έχουμε έναρξη σωστού, βρώμικου, αυθεντικού headbanging.


Hit him right between the eyes, Only one of us will leave this place alone, One of us!

No comments:

Post a Comment