Monday, December 6, 2021

Helloween - The Time of the Oath (1996)


 Άλμπουμ με εξώφυλλο που θυμίζει Blind Guardian, τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά. Ειδικά όταν μέσα από την κουκούλα του δαχτυλιδοφόρου wannabe Nazgul είναι το εξώφυλο της προηγούμενης δισκάρας Master of the Rings. Δισκάρα και το Time of the Oath, αδερφάκι με το προηγούμενο και τα καλύτερα έπονται.


Το The Time of the Oath είναι η απόδειξη πως ο Derris δεν ήρθε απλά να αναπληρώσει το (δεν αναπληρώνεται λέμε) κενό του Kiske αλλά να σώσει κυριολεκτικά τη μπάντα από τον όνειδο του Χαμαιλέοντα. Τα συνθετικά credits λένε τα πάντα. Σε όλες τις κομματάρες που έχει το άλμπουμ (και δεν είναι λίγες), We Burn, Steel Tormentor, Before the War, The Time of the Oath, μουσική ή στίχους έχει γράψει ο Perfect Gentleman του power metal, Andi Derris. Εξαίρεση αποτελεί το φοβερό Power, που το έχει γράψει αποκλειστικά ο Weikath. Μόνο αυτός δεν θα ντρεπόταν να γράψει τραγούδι με παρόμοιο τίτλο κομματιού που κυκλοφόρησαν οι Manowar δύο μήνες αργότερα. Που να το ήξερε ο άμοιρος,… έπρεπε να το ξέρει. Δέκα λέξεις, όλες κι όλες,  χρησιμοποιούν οι Manowar για τους τίτλους/στίχους τους, δεν τις αγγίζεις για να είσαι σίγουρος.


Το The Time of the Oath, ξαναέβαλε τους Helloween στο παιχνίδι της metal μουσικής, αφού είναι η φυσική συνέχεια του Master of the Rings κι επιβεβαίωσε τη νέα εποχή με τον Andi Derris να κρατάει το μικρόφωνο του (νυν) καράφλα αλλά και το συνθετικό κενό του κοντού (τότε και τώρα). Το Chameleon απέδειξε πως η φυγή του Kai Hansen κόστισε πολύ περισσότερο από εκείνη του Kiske. Τραγουδιστή βρίσκεις, θα φωνές υπάρχουν. Μουσικές συνθετικές ιδιοφυίες είναι πολύ λίγες και για αυτό ο Derris έβαλε τη βαριά του σφραγίδα πάνω στην κολοκύθα από την αρχή.


Το κομμάτι της συλλογής μου είναι διπλό CD με όλα τα bonus tracks από τα singles που κυκλοφόρησαν με το δίσκο, δυνατά b-sides (Still I don't Know, Take it to the Limit) και διασκευή στους Judas Priest με Ηλεκτρικό (που να σου βγει το) Μάτι. CDάρα για γερά power γούστα.

No comments:

Post a Comment