Wednesday, December 15, 2021

Judas Priest - Turbo (1986)

 

I'm your turbo lover, Tell me there's no other

I'm your turbo lover, Better run for cover


Ίσως οι πιο ηλίθιοι στίχοι από μία μπαντάρα που γράφει μουσική πιο εθιστική κι από σκληρό ναρκωτικό. Και το Turbo είναι τεράστιο άλμπουμ, ογκόλιθος στη μουσική ιστορία των Priest. Είναι λίγο disco/synth, έχει το πιο cringe εξώφυλλο (το χέρι της γκόμενας με το joystick) της δεκαετίας, αλλά περιέχει μόνο ύμνους.


Turbo Lover, Private Property (κάτω τα ξερά σου μωρή), Out in the Cold (τεράστιο έπος), Rock you All Around the World (κάθε Priest δίσκος οφείλει να έχει ένα τέτοιο άσμα), αθάνατα κομμάτια. Όσο και να κράζουν τίποτε κουκλίτσες, τη γαματοσύνη του Turbo δεν θα μπορέσουν ποτέ να την μαγαρίσουν.


Στο άλμπουμ, πέρα από τη φανταστική μουσική, ο Halford δίνει από τις καλύτερες heavy ερμηνείες του. Ισοσταθμίζει την όποια discoτυρίλα που μπορεί να υπάρχει στα tracks του άλμπουμ, ο καράφλας δίνει τρελό πόνο στις ήρεμες κι άγριες στιγμές των κομματιών.


Αγάπη μόνο για το Turbo των Judas Priest αλλά και για τον Edward "Turbo" Hayes τον sidekick του Rambo στην φοβερή σειρά καρτούν Rambo: The Force of Freedom (για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι).

No comments:

Post a Comment