Wednesday, April 3, 2024

Cradle of Filth - PanDaemonAeon (1999)


 Θεωρώ πως το video clip του Babalon A.D, που το έπαιζαν κάθε τρεις και λίγο στο T.V Wars (So Glad for the Madness), με είχε ιντριγκάρει αρκετά για να μαρκάρω στο μυαλό μου τους Cradle of Filth ως μπάντα που πάει το βήμα παραπέρα όσον αφορά τo οπτικό κομμάτι. Είμαι φαν των found-footage horror films, έχω περάσει άπειρες ώρες ευχαρίστησης με τα Paranormal Activity και R.E.C, άσχετα αν γνωρίζω πως πρόκειται για φθηνές παραγωγές με το σενάριο γράφεται στη χέστρα μαζί με το Sudoku. Κάπως έτσι, αγόρασα το PanDaemonAeon όταν το βρήκα διαθέσιμο σε τιμή κάτω των 5 ευρώ.


Πρόκειται για το βίντεοκλιπ του Filth έπους, From the Cradle to Enslave έχοντας συμπεριλάβει και το making of. Έχουν προσθέσει και τέσσερα live clips από κλασσικές τους επιτυχίες για να βγει η διάρκεια του DVD άνω της μία ώρας (1 ώρα και 4 λεπτά συγκεκριμένα), διαφορετικά θα τους έπαιρναν με τις πέτρες κι οι πιο φανατικοί οπαδοί τους.


Η ιδέα δεν ήταν άσχημη, επι της ουσίας δείχνει πολύ πίστευε η μπάντα κι ο οργανισμός Cradle of Filth στην οπτική απεικόνιση της μοναδικής horror αισθητικής που είχαν δημιουργήσει. Άλλωστε ήταν κι ο κύριος λόγος που η extreme μπλακογκοθιές τους είχαν τραβήξει δυνατό ακροατήριο.


Προσωπικά θα ήθελα κι ένα συμπληρωματικό DVD δισκάκι στο πακέτο, με ένα full live show για να υπάρχει ουσιαστικό value στην κυκλοφορία. Ακόμη όμως κι έτσι, το PanDaemonAeon συναγωνίζεται σε βυζιά τα Hell on Earth των Manowar και μόνο για αυτό αξίζει να μπει σε κάθε συλλογή.

No comments:

Post a Comment