Friday, May 31, 2024

Immortal - All Shall Fall (2009)


 Το κύκνειο άσμα του τεράστιου Abbath με την καλύτερη black metal μπάντα όλων των εποχών. Η τελευταία φορά που Demonaz κι ο κοιλαράς μεγαλούργησαν μαζί. Κόβω τα αρχίδια μου ότι θα έρθει η στιγμή της μεγάλης επανασύνδεσης, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό το All Shall Fall παραμένει η παρακαταθήκη τους.


Ότι κι αν προηγήθηκε ή ακολούθησε μεταξύ αυτό των δύο Blashyrkh masters, δεν επηρέασε το να μην παραδώσουν ακόμη ένα παγωμένα σκοτεινό μουσικό γριμόριο. Ο πόλεμος μεταξύ δαιμόνων, ορδών του χάους και σατανικών λεγεώνων δεν έπαψε ποτέ. Το Blashyrkh μαστίζεται από ψύχος, σκοτάδι και ματωμένα πεδία μάχης. Το ερεβώδες Ravendark ορίζει το ανίερο βασίλειο που διαφεντεύεται από φόβο κι απόγνωση. Οι Immortal έχουν χρέος να παραδώσουν το ζοφερό όραμα τους, ακόμη μία φορά. Ακόμη κι αν All Shall Fall, οι αγγελιοφόρους του χάους θα πράξουν τα δέοντα.


Ομολογώ πως ήμουν ιδιαίτερα χορτασμένος από Immortal μεγαλείο με τη δισκογραφία τους που σταματούσε στο Damned in Black. Είχαν ολοκληρώσει έναν φανταστικό κύκλο, που στη δεκαετία 92-02 κυκλοφόρησαν επτά σεμιναριακά black metal διαμάντια. Και να το έκλειναν το μαγαζί ώστε να ασχοληθεί ο κάθε μουσικός με τα προσωπικά του project, δεν θα υπήρχε καμία πίκρα.


Αλλά επέστρεψαν, για ακόμη μία φορά. Γιατί η ιστορία συνεχίζεται, το έργο καταστροφής δεν έλαβε περάτωση. Τα αβυσσαλέα tanar'ri θα μάχονται για πάντα τα baatezu από το Baator. Only the truth can change the nature of a man και μόνο οι Immortal κατέχουν την ψυχρή αλήθεια που προκαλεί τρόμο μα ταυτόχρονα και δέος. I regret nothing. I am ready.

No comments:

Post a Comment