Wednesday, June 26, 2024

Rhapsody - The Cold Embrace of Fear (2010)


 Πολλοί κακόχολοι είχαν κατηγορήσει τους Rhapsody, κατά την Magic Circle περίοδο, πως κυκλοφορούσαν δίσκους με το κιλό. Όχι πως κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια, την είχαν δει λίγο Marvel Cinematic Universe και κάθε δύο μήνες στα ράφια των δισκοπολείων υπήρχε κάποιο καινούργιο Rhapsody. 


Όμως έπαιζαν μπάλα με EPs και singles, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε hardcore fans που είτε ολοκληρώνουν συλλογές ή έχουν ακόρεστη πραγματική δίψα για την αγαπημένη τους μπάντα. Το να κατηγορήσεις ένα συγκρότημα γιατί δίνει συνεχές υλικό στο ανυπόμονο κοινό της, είναι άτοπο. Όλοι όμως αγαπάμε το κράξιμο, ιδιαίτερα σε τέτοιες ευάλωτες μπάντες.


Η ουσία του EP Cold Embrace of Fear είναι ένα μόνο κομμάτι, το δεκαπεντάλεπτο The Ancient Fires of Har-Kuun. Τα υπόλοιπα εικοσι λεπτά του άλμπουμ, είναι πρελούδια, κινηματογραφικοί διάλογοι και τετριμμένα Rhapsody τζιρτζιλόνια που απλά συνοδεύουν το main song.  


Πρόκειται για ένα μικρό έπος με αρκετά ενδιαφέρουσα δομή που έχουν συνδυάσει πολλαπλές ιδέες όσον αφορά τις κιθάρες/φωνή και δυνατό old school ρεφρέν. Ασυναίσθητα μου έρχονται συνειρμοί με το And Then There Was Silence των Guardian. Κι εκεί οι βάρδοι είχαν χώσει στο μπλέντερ έναν κουβά μουσικά concepts αλλά το εξαιρετικό αποτέλεσμα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή. 


Ιδανικός τρόπος για τους Rhapsody να ευχαριστήσουν τους πιστούς οπαδούς τους, με ένα κρυφό διαμάντι που δύσκολα θα δει το φως του ήλιου, καταπλακωμένο από την υπερφορτωμένη δισκογραφία του συγκροτήματος.

No comments:

Post a Comment