Wednesday, July 10, 2024

F-Ολικόν – F-Ολικόν (1998)


 To βίντεοκλιπ του Βασανιστή ήταν σε μόνιμη προβολή από το κανάλι του Star Channel που είχε συμβόλαιο (κοινή ιδιοκτησία, δεν έχω ιδέα τι σκατά ακριβώς έπαιζε) με τη Legends. Παρόμοια φάση και με τη Modern Times η οποία είχε προσπαθήσει να φέρει μία νέα εποχή στις Ελληνικές κόμικ εκδόσεις. Και την ευχαριστούμε από καρδιάς (την Modern Times, όχι τη Legend) για το ότι έφερε τη σειρά Spawn σε μία αξιοζήλευτη έκδοση (ναι ρε καριόληδες, μόνο Spawn!).


Οι F-Olikon έγραψαν δύο αξιοπρεπή κομμάτια, το Βασανιστή και το Άχρωμο Πράσινο. Με επιθετικές κιθάρες και φωνή που προσπαθεί να δημιουργήσει δυστοπική ατμόσφαιρα. Στα δύο εν λόγω κομμάτια, το αποτέλεσμα δικαιώνει τους συνθέτες Τσελέντη και Γεωργίου. Αλλά τα υπόλοιπα 9 τραγούδια απλά δεν ακούγονται. 


Μία συνεχή τεμπέλικη επανάληψη που μου δίνει την εντύπωση πως στην εποχή του άκρατου μουσικού καπιταλισμού, η δισκογραφική ήταν σε φάση "δώστε δύο ποιοτικά hits να μπουν σε κάποια συλλογή μας και γεμίστε τον υπόλοιπο δίσκο με σαβούρα να βγει η κυκλοφορία". Δεν ξέρω πόσο κοντά στην αλήθεια βρίσκεται η παραπάνω διαπίστωση, αλλά η ξεπέτα των F-Ολικόν κάτι τέτοιο δείχνει.

No comments:

Post a Comment