Tuesday, August 20, 2024

Pretty Maids - Jump the Gun (1990)


 To πιο Deep Purple άλμπουμ στην θρυλική ιστορία των Pretty Maids. Με παραγωγό τον Roger Glover και τον Ian Paice να βαράει τα τύμπανα στο κομμάτι Young Blood. Οι πιο ψαγμένοι ροκαμπίληδες και τζιμάνια του μέταλ θα έχουν προσέξει τις διαφορές στον ήχο από το προηγούμενο Future World παραγωγής του Eddie Kramer. Εγώ που δεν είμαι τόσο ψαγμένος δεν μπορώ να βρω διαφορές αλλά το Jump the Gun μοιάζει σαν φυσική συνέχεια του προκατόχου του.


Ελαφρώς υποδεέστερο σε ποιότητα από το Future World (πως να ξαναγράψεις τέτοιο επικό δίσκο), αλλά αρκούντως ποιοτικό άλμπουμ που δικαιώνει όσους πιστεύουν πως στα 90s οι Pretty Maids παρήγαγαν περισσότερο χρυσάφι κι από την χήνα με τα χρυσά αυγά.


Lethal Heroes, ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει ένα heavy αριστούργημα. Savage Heart, power ballad που σβήνει ολόκληρο το AoR, τους ποζεράδες και λοιπούς καλσονμπαντανολακοκέφαλους. Young Blood, μελοποιημένο σεναριακό αριστούργημα που θα σάρωνε τα Oscars με νεαρή Vera Farmiga (αιώνιος έρωτας από εποχές Roar) και Tom Hardy (έμπαινα και στον Mad Max, με μπίχλα ερήμου και λάδια μηχανής).


Attention, φουλ γκάζια ύμνος που παρά το αδύναμο κάπως ρεφρέν, παραμένει το προσωπικό μου αγαπημένο του άλμπουμ. Dream On, φορτωμένο hard n heavy κλείσιμο που επιστρατεύεται ολόκληρη άρπα (τι λες τώρα) και τον ίδιο τον Roger Glover να παίζει μπάσο για να δικαιολογήσει το παραδάκι που τσίμπησε από τους Δανούς.


Jump the Gun κι οι Pretty Maids stay strong στα ταραγμένα 90s της δισκογραφικής παράνοιας της σκληρής μουσικής.

No comments:

Post a Comment